Dopady změny sazby spotřební daně z piva na cenu piva pro konečného spotřebitele - Fousová, Zuzana (2010)
Anotace Bakalářská práce se zabývá daňovou incidencí v rámci změn sazby spotřební daně z piva v České republice. Pro průzkum jsou použita sekundární i primární data. Přesuny zvýšeného daňového břemene jsou zde kvantifikovány na základě pozorování spotřebitelských cen vybraných druhů piva Staropramen před změnou sazby spotřební daně z piva a po změně. Poté byl určen druh daňové incidence a její rozložení.