Dopady změny sazby spotřební daně z piva na cenu piva pro konečného spotřebitele - Fousová, Zuzana; Svátková, Slavomíra, 1957-; Eisenwort, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Anotace Bakalářská práce se zabývá daňovou incidencí v rámci změn sazby spotřební daně z piva v České republice. Pro průzkum jsou použita sekundární i primární data. Přesuny zvýšeného daňového břemene jsou zde kvantifikovány na základě pozorování spotřebitelských cen vybraných druhů piva Staropramen před změnou sazby spotřební daně z piva a po změně. Poté byl určen druh daňové incidence a její rozložení.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses