Možnosti IT podpory v advokátní kanceláři - Novotná, Pavla; Gála, Libor, 1965-; Šurmanová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této práce je zpracovat analýzu podnikových procesů společností poskytujících služby v oboru advokacie a zhodnotit jejich podporu informačními technologiemi, kterou nabízí softwarová řešení dostupná na českém trhu. Před vytvořením této práce jsem nejprve nastudovala nezbytnou literaturu, týkající se managementu advokátních kanceláří, zvláště týkající se možností procesního řízení v těchto společnostech. Dále jsem nastudovala literaturu týkající se procesního řízení a modelování. Po nastudování literatury jsem absolvovala schůzku s manažerem jedné středně velké advokátní kanceláře, který mi poskytl cenné informace o specifikách a problematice daného oboru. Mým hlavním cílem bylo poukázat na výjimečnost oboru advokátních kanceláří, ve kterém stále převažuje funkční model řízení nad modelem procesního řízení, dále navrhnout všeobecný procesní model, namapovat klíčové procesy na funkce softwarových řešení dostupných na českém trhu a provést diskuzi nad nutností nebo vhodností zavedením procesního řízení ve společnostech zabývajících se advokacií. Kapitola Teoretické zázemí a problematika oboru obsahuje úvod do problematiky funkčního a procesního řízení společnosti v oboru AK, objasňuje, jak širokým pojmem může advokátní kancelář být a seznamuje čtenáře s kritickými faktory při zavádění procesního řízení. Čtenář zde nalezne popis jednotlivých typů AK z různých úhlů pohledu. Kapitola Procesní analýza je věnována identifikaci klíčových a podpůrných procesů AK, a detailní analýze procesů klíčových. Následující kapitola nazvaná Podpora advokátní kanceláře informačními technologiemi obsahuje přehled několika IS, specializovaných na advokátní kanceláře a výčet jejich společných funkcí, které jsou vhodné pro podporu procesů AK informačními technologiemi.
V poslední kapitole nazvané Možnosti a omezení mapování IT prostředků na procesy je nastíněno jedno z mnoha možných řešení podpory klíčových procesů AK pomocí informačních technologií a provedena diskuze nad omezeními v zavedení procesního řízení do společností poskytujících služby v oboru advokacie, která plynou z variability těchto společností.
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses