Thatcherismus jako politický a ekonomický fenomén a jeho důsledky pro Velkou Británii - Veselý, Miloslav; Kovář, Martin, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Vláda Margaret Thatcherové představuje jedno z nejdůležitějších období britských dějin 20. století. Její odkaz má dodnes vliv na život ve Velké Británii, jež se za vlády Thatcherové proměnila, s mírnou nadsázkou řečeno, k nepoznání. Analýza její vlády a jejích politických zásad, které vešly ve známost jako thatcherismus, znamenaly radikální odklon od politického konsenzu, který přetrvával od konce druhé světové války. Představovaly skutečnou revoluci v chápání postavení a řízení státu a jeho vztahu vůči občanské společnosti. Ve své práci se soustředím především na analýzu ekonomických aspektů thatcherismu, tedy hospodářské a měnové politiky, privatizace a jejich důsledky a vliv na Británii v post-thatcherovské éře.
Vedoucí práce: Martin Kovář
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; privatizace; reformy; Velká Británie; inflace; bakalářské práce; privatization; reforms; Great Britain; inflation (finance); bachelor's theses