Měření výkonnosti finančních institucí - Pohanka, Eduard; Křížek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na pojem výkonnost a možnosti jejího určení u bankovních institucí. V práci jsou rozlišeny pojmy ziskovost a efektivnost a rozebrány jednotlivé metody jejich kvantifikace. Blíže rozebrány jsou základní koncepce a ukazatele těchto odlišných přístupů, které jsou také ilustrovány na příkladech konkrétních hodnot. Tyto metody jsou posouzeny na základě kritérií jednoduchosti praktické aplikace, vypovídací schopnosti pro jednotlivé skupiny uživatelů a možnosti mezibankovního srovnání.
Vedoucí práce: Tomáš Křížek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses