Dopady finanční krize na systém regulace bank - Špániková, Kateřina; Dvořák, Petr, 1960-; Kalivoda, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tématem této práce jsou reakce regulátorů finančního sektoru na nedávnou finanční krizi. Cílem práce je zhodnotit nové přístupy v regulaci finančního sektoru a odpovědět na otázku, zda se finanční regulace dokázala poučit z nových zkušeností. Úvodní část se věnuje krátké studii o důvodech krize a chybám na straně regulace a dohledu. Na tuto kapitolu navazuje analýza nejvýznamnějších změn v systému regulace finančního sektoru, které byly reakcí na finanční krizi. Jsou zde zkoumány reformy dohledu v Evropské Unii, především nová architektura dohledu a koncepce řízení bank v krizových situacích, dále pak novelizace směrnice o kapitálových požadavcích a zdanění finančních institucí.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; bankovní regulace; diplomové práce; banking regulation; master's theses