Spotřebitelský úvěr - Mohrová, Jitka (2010)
Práce je zaměřena na spotřebitelské úvěry. Na úvod je popsáno členění úvěrů, co znamená identifikace klienta, rozdíl mezi RPSN a úrokovou mírou, co obnáší žádost o úvěr a smlouva o úvěru. Dále jsou popsány kroky při nesplácení úvěru, jakožto osobní bankrot a konsolidace půjček. Následují úvěrové registry, jejich role v poskytování úvěrů a vývoj zadlužení českých domácností. V neposlední řadě je věnována kapitola harmonizaci legislativy týkající se spotřebitelských úvěrů v EU a na závěr je zahrnula kapitola věnující se poskytování úvěrů v praxi.