Spotřebitelský úvěr - Mohrová, Jitka; Tuček, Miroslav, 1929-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce je zaměřena na spotřebitelské úvěry. Na úvod je popsáno členění úvěrů, co znamená identifikace klienta, rozdíl mezi RPSN a úrokovou mírou, co obnáší žádost o úvěr a smlouva o úvěru. Dále jsou popsány kroky při nesplácení úvěru, jakožto osobní bankrot a konsolidace půjček. Následují úvěrové registry, jejich role v poskytování úvěrů a vývoj zadlužení českých domácností. V neposlední řadě je věnována kapitola harmonizaci legislativy týkající se spotřebitelských úvěrů v EU a na závěr je zahrnula kapitola věnující se poskytování úvěrů v praxi.
Vedoucí práce: Miroslav Tuček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses