Fundamentální a technická analýza akcií realitního sektoru na pražské burze - Petr, Michal; Musílek, Petr, 1965-; Veselý, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce spojuje dva přístupy k analýze akciových titulů, fundamentální a technickou analýzu. Cílem práce je představení základních nástrojů obou metod a jejich následná aplikace na akciích realitního sektoru na pražské burze. V první části jsou nejdříve představeny teoretické základy fundamentální a technické analýzy. V rámci fundamentální analýzy jsou představeny faktory ovlivňující tržní cenu akcií na globální a odvětvové úrovni a základní modely stanovení jejich vnitřní hodnoty. V technické analýze nejdříve přibližuji historické základy, na které navazuje grafická analýza a technické indikátory. Druhá část obsahuje aplikaci vybraných metod na akciích společností ECM Real Estate Investment a ORCO Property Group. Aplikační část je pro názornost doplněna o veliké množství grafů a v technické analýze též o praktické příklady.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; fundamentální analýza; diplomové práce; fundamental analysis; master's theses