Analýza projektové žádosti a studie proveditelnosti neschválené v programu OPPK - Schovánková, Veronika (2010)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení projektové žádosti a studie proveditelnosti, která byla podána v operačním programu OPPK v prioritní ose 3.3 Inovace podnikání pod názvem "Zvýšení efektivnosti v oblasti tvorby, pronájmu a provozování informačních systémů", která nebyla schválena. Teoretická část se věnuje stručnému představení fondů Evropské unie a definici finančních ukazatelů použitých při věcném hodnocení. Praktická část je zaměřena na nalezení formálních i neformálních chyb, kterých se dopustil zpracovatel žádosti, a zpracování návrhů včetně doporučení, jenž by byly za daných podmínek vhodnějším řešením. Přidanou hodnotou práce je identifikace nedostatků výše uvedené studie proveditelnosti i projektové žádosti, které budou moci posloužit jako podklad a návod pro vyvarování se obdobných chyb při psaní dalších projektů v programu OPPK.