Analýza nabídky povinného ručení na Českém trhu - Hanovská, Martina (2010)
Tato práce je zaměřená na analýzu nabídky povinného ručení na českém pojistném trhu. První část práce je zaměřená na obecné vymezení povinného ručení, jeho historii, legislativu, podmínky pro sjednání a případně pro převod povinného ručení k jiné pojišťovně. Druhá část je zaměřená na porovnání produktů jednotlivých pojišťoven z hlediska různých kritérií jako jsou například: limity pojistného plnění, maximální výše bonusů, šíře asistenčních služeb, možnosti připojištění a hodnocení internetových stránek jednotlivých pojišťoven jak z hlediska přehlednosti tak z hlediska poskytnutí všech důležitých informací. Ve třetí části se zabývám cenovým zhodnocením na základě několika modelových příkladů.