Analýza dopadu nestandardních odpočtů na zaměstnance - Mikulenčák, Tomáš; Slintáková, Barbora; Eisenwort, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem práce je analyzovat dopad vybraných nestandardních odpočtů na zaměstnance. Dopadem se rozumí daňová úspora vzniklá uplatněním odpočtu. V práci analyzuji vzorek 201 zaměstnanců anonymní společnosti. Postup práce je takový, že u každého pracovníka nejdříve vypočítám absolutní a relativní úsporu daně. Vypočtené úspory následně porovnávám s roční hrubou mzdou a pohlavím zaměstnanců. Dále sleduji vztah mezi výší uplatněných odpočtů a vybranými charakteristikami poplatníků (tj. hrubý příjem, věk, pohlaví, vzdělání).
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; životní pojištění; dary; bakalářské práce; life insurance; gifts; bachelor's theses