Daňové úniky u daní ze spotřeby v České republice - Pavlovská, Barbora; Svátková, Slavomíra, 1957-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem bakalářské práce je klasifikace skupin daňových úniků a jejich vyhodnocení u daně z přidané hodnoty a spotřebních daní v České republice. Teoretická část se věnuje definici daňového úniku, příčinám jeho vzniku a vybraným nástrojům, které mohou daňové úniky omezit. V praktické části jsou popsány situace zakládající daňové úniky u daně z přidané hodnoty a spotřebních daní v České republice v průběhu několika let. Na základě těchto uvedených situací je provedena klasifikace skupin daňových úniků. Dále jsou vypozorovány hlavní skupiny těchto daňových úniků, které se každé období opakují, a některé z nich jsou zároveň i hlavními skupinami daňových úniků v Evropské unii. Mezi vedlejší skupiny daňových úniků pak patří ty, které jsou méně významné, nebo se vyskytují jen zřídka.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; spotřební daně; bakalářské práce; spendings tax; bachelor's theses