Analýza úvěrového procesu - Zemanová, Eva (2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na oblast úvěrování a popisuje jednotlivé části úvěrového procesu -- formulování úvěrových politik, prvotní kontakt s klientem a sběr informací, úvěrová analýza, rozhodnutí o úvěru a následné monitorování klienta. Součástí práce je také vymezení úvěrů a jejich systematizace, právní základy úvěrování a uvedení souvisejících rizik. V závěru práce je ukázán vývoj zadluženosti v ČR v posledních několika letech a zdůrazněny rozdíly v objemu úvěrů poskytnutých jednotlivým typům příjemců úvěrů (domácnosti, podniky).