Řízení úvěrového rizika u úvěrových obchodů českých bank - Václavíková, Petra; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá úvěrovým rizikem z obecného hlediska a dále především postupy uplatňovanými v rámci jeho řízení. V úvodu práce jsou popsány obecné fáze procesu řízení úvěrového rizika, přičemž důraz je kladen především na řízení rizika klienta vyplývajícího z úvěrových obchodů prováděných českými bankami. Pozornost je věnována taktéž kapitálovým požadavkům ke krytí bankou podstupovaného úvěrového rizika s ohledem na aplikaci konceptu Basel II v českém bankovním sektoru. Dále je analyzován proces řízení pohledávek z úvěrových obchodů bank. Především je kladen důraz na postup a metody kategorizace pohledávek z finančních činností bank, tvorbu opravných položek, možnosti zajištění a vymáhání těchto pohledávek. Pro názornost jsou v poslední části práce uvedeny postupy uplatňované Komerční bankou, a.s.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses