Finanční analýza - Špániková, Jana (2010)
Předmětem bakalářské práce je finanční analýza společnosti Zoeller system s.r.o.. Práce má dvě části, metodologickou a praktickou. Metodologická část popisuje jednotlivé metody finanční analýzy, které jsou používány v praktické části práce. Práce obsahuje analýzu společnosti pomocí absolutních a poměrových ukazatelů, DuPontovu analýzu, analýzu čistého pracovního kapitálu, výpočet ekonomické přidané hodnoty a predikci finanční tísně. Součástí praktické části je i představení společnosti. V práci byly zkoumány účetní výkazy z let 2006 až 2009.