Analýza nástrojů pro sledování chyb (bug tracking systems) - Matoušková, Barbora (2010)
Úvod bakalářské práce se zabývá teoretickou stránkou testování a jeho významu při vývoji softwaru. Další části práce se zabývají hlavním tématem práce, popisují a hodnotí čtyři systémy pro sledování chyb (bug tracking systems). Pro objektivní hodnocení jsou nejdříve určeny a specifikovány metriky, podle nichž jsou trackovací systémy popisovány a hodnoceny. Popis každého ze systémů je doplněn i o subjektivní pozorování odvozené od práce s daným systémem. Jedná se o dva systémy open source a dva komerční systémy. V závěru práce je uvedeno bodové ohodnocení. Jsou zde zmíněny i možné důvody preference jiných systémů než systému, který získal nejvíce bodů. Tato práce může sloužit začínajícím firmám, které vyvíjejí software a rozhodují se začít trackovací systém používat. Jsou zde popsány výhody a nevýhody systémů, které mohou usnadnit rozhodování při jejich výběru.