Finanční analýza společnosti AC Sparta Praha, a.s. - Veškrna, Petr (2010)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou fotbalového klubu AC Sparta Praha fotbal, a.s. Teoretická část práce se věnuje předmětu a vývoji finanční analýzy, uživatelům finanční analýzy, zdrojům informací, metodám a technikám používaným při zpracování finančních analýz, a vymezení základních oblastí a cílů finanční analýzy. Praktická část práce převádí tyto teoretické poznatky do praxe, v konkrétním případě fotbalového klubu AC Sparta Praha. Specifičnost podnikatelského prostředí, ve kterém sportovní kluby v České republice podnikají, se odráží ve vypočtených poměrových ukazatelích. Vybrané ukazatele jsou porovnávány s ostatními subjekty nacházejícími se ve stejném odvětví. Cílem práce je zjistit pomocí externí finanční analýzy, jak fotbalový klub hospodaří, posoudit jeho finanční situaci a navrhnout řešení.