Finanční analýza společnosti AC Sparta Praha, a.s. - Veškrna, Petr; Cimický, Jan; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou fotbalového klubu AC Sparta Praha fotbal, a.s. Teoretická část práce se věnuje předmětu a vývoji finanční analýzy, uživatelům finanční analýzy, zdrojům informací, metodám a technikám používaným při zpracování finančních analýz, a vymezení základních oblastí a cílů finanční analýzy. Praktická část práce převádí tyto teoretické poznatky do praxe, v konkrétním případě fotbalového klubu AC Sparta Praha. Specifičnost podnikatelského prostředí, ve kterém sportovní kluby v České republice podnikají, se odráží ve vypočtených poměrových ukazatelích. Vybrané ukazatele jsou porovnávány s ostatními subjekty nacházejícími se ve stejném odvětví. Cílem práce je zjistit pomocí externí finanční analýzy, jak fotbalový klub hospodaří, posoudit jeho finanční situaci a navrhnout řešení.
Vedoucí práce: Jan Cimický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses