Zhodnotenie politiky ECB 10 rokov po jej vzniku z pohľadu jej dopadu na jednotlivé národné ekonomiky eurozóny - Plšíková, Kristína; Mandel, Martin, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Moja bakalárska práca sa zaoberá tematikou menovej politiky Európskej centrálnej banky a jej vplyvu na štyri národné ekonomiky eurozóny, krajiny PIGS, teda Portugalsko, Taliansko, Grécko a Španielsko. V teoretickej časti práce sa čitateľ oboznámi s krátkou charakteristikou ECB, jej cieľmi, úlohami a nástrojmi na dosiahnutie týchto cieľov a s vývojom eura a jeho kurzu. Druhá časť práce popisuje analýzu vplyvu nominálnych a reálnych úrokových sadzieb na percentuálnu zmenu rastu, alebo poklesu HDP v daných krajinách v jednotlivých rokoch.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses