Připravenost České republiky na přijetí eura - Hedbávná, Andrea; Marková, Jana; Ondřich, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnotit připravenost České republiky na přijetí eura a ukázat, jaká opatření bude nutné realizovat před tímto krokem. První část práce je věnována historii evropské unie a krokům, které vedly k přistoupení České republiky. Další část popisuje členské státy Evropské měnové unie a podmínky, které je zapotřebí splnit k přistoupení k jednotné měně euro. Práce se zabývá také možnými scénáři zavedení eura v České republice. Největší pozornost věnuje Maastrichtským kritériím, jejichž splněním je podmíněno členství v eurozóně. Poté vyhodnotí stav plnění maastrichtských kriterií českou ekonomikou. Další část práce nastíní výhody a nevýhody, které nám přinese členství v Evropské měnové unii. Závěrečná část popisuje, jakým způsobem se změní měnová politika České národní banky po zavedení eura a zhodnotím, jak je v současnosti Česká republika připravena na přijetí eura.
Vedoucí práce: Jana Marková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses