Finanční analýza Kobit - Klímová, Barbora (2010)
Cílem mé bakalářské práce je provést finanční analýzu podniku Kobit s.r.o., který působí v oboru komunální techniky (výroba silniční techniky). Zaměřím se především na analýzu silných a slabých stránek, a dále zhodnocení celkového finančního zdraví. Finanční zdraví bude posuzováno pomocí aplikace jednotlivých nástrojů finanční analýzy jako jsou poměrové ukazatele zadluženosti, likvidity, rentability a aktivity, dále pak rozdílovými ukazateli a nakonec bankrotními a bonitními modely. Podnik budu sledovat v období posledních pěti let. Vlastní bakalářská práce je členěna na dva oddíly- teoretický a praktický. První část se zabývá základními metodami finanční analýzy. Druhá část obsahuje výsledky metod, které jsou popsány v metodické části, a jejich interpretaci. V závěru se zabývám porovnáním s odvětvím.