Finanční analýza Kobit - Klímová, Barbora; Horník, Tomáš; Nowak, Ondřej, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem mé bakalářské práce je provést finanční analýzu podniku Kobit s.r.o., který působí v oboru komunální techniky (výroba silniční techniky). Zaměřím se především na analýzu silných a slabých stránek, a dále zhodnocení celkového finančního zdraví. Finanční zdraví bude posuzováno pomocí aplikace jednotlivých nástrojů finanční analýzy jako jsou poměrové ukazatele zadluženosti, likvidity, rentability a aktivity, dále pak rozdílovými ukazateli a nakonec bankrotními a bonitními modely. Podnik budu sledovat v období posledních pěti let. Vlastní bakalářská práce je členěna na dva oddíly- teoretický a praktický. První část se zabývá základními metodami finanční analýzy. Druhá část obsahuje výsledky metod, které jsou popsány v metodické části, a jejich interpretaci. V závěru se zabývám porovnáním s odvětvím.
Vedoucí práce: Tomáš Horník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; finanční analýza; bakalářské práce; financial analysis; bachelor's theses