Zmeny v riadení bankových rizík po finančnej kríze - Kujnischová, Katarína (2010)
Predmetom bakalárskej práce Zmeny v riadení bankových rizík po finančnej kríze je oboznámenie sa s pripravovanými zmenami v medzinárodnom riadení rizík a v oblasti corporate governance v reakcii na finančnú krízu. Bakalárska práca je rozdelená na tri kapitoly. Prvá časť teoreticky vymedzuje špecifiká bankového sektoru, definuje jednotlivé typy bankových rizík a analyzuje príčiny ich vzniku. V druhej časti sú zhodnotené prínosy a nedostatky bazilejských kapitálových dohôd Baselu I a Baselu II. Tretia časť sa zaoberá samotnými pripravovanými zmenami, konkrétne prípravou Baselu III a jeho odlišnostmi od súčasne záväzného konceptu. Tiež sa zaoberá základnými princípmi riadenia spoločnosti, pretože pre bezpečné a stabilné fungovanie finančného systému je potrebné, aby boli jednotlivé banky správne riadené.