Zmeny v riadení bankových rizík po finančnej kríze - Kujnischová, Katarína; Paholok, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Predmetom bakalárskej práce Zmeny v riadení bankových rizík po finančnej kríze je oboznámenie sa s pripravovanými zmenami v medzinárodnom riadení rizík a v oblasti corporate governance v reakcii na finančnú krízu. Bakalárska práca je rozdelená na tri kapitoly. Prvá časť teoreticky vymedzuje špecifiká bankového sektoru, definuje jednotlivé typy bankových rizík a analyzuje príčiny ich vzniku. V druhej časti sú zhodnotené prínosy a nedostatky bazilejských kapitálových dohôd Baselu I a Baselu II. Tretia časť sa zaoberá samotnými pripravovanými zmenami, konkrétne prípravou Baselu III a jeho odlišnostmi od súčasne záväzného konceptu. Tiež sa zaoberá základnými princípmi riadenia spoločnosti, pretože pre bezpečné a stabilné fungovanie finančného systému je potrebné, aby boli jednotlivé banky správne riadené.
Vedoucí práce: Igor Paholok
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses