Úprava vstupu do bankovnictví v ČR, licenční postup ČNB, jednotná evropská licence - Švandová, Miriam; Petrušová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Ve své bakalářské práci se zabývám bankovní regulací, jejími výhodami, nevýhodami a cíly. Analyzuji podmínky vstupu do českého bankovního sektoru. Rozebírám principy efektivního dohledu a popisuji pravidla obezřetného podnikání. Dále analyzuji princip Jednotné evropské licence a její důsledky na strukturu bankovního sektoru v České republice. V závěru své práce srovnávám bankovní regulaci a dohled v rámci států EU a Spojených států amerických.
Vedoucí práce: Martina Petrušová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses