Daň z nemovitostí a její význam v období hospodářské krize - Surka, Ondřej (2010)
Bakalářská práce pojednává o významu daně z nemovitostí v historickém i dnešním kontextu. Důraz je kladen především na pochopení postupného vývoje majetkových daní a hlavně na jejich funkci, kterou v období krize zastávají. Součástí práce je také podrobný popis daně z nemovitostí na území ýR, aby byla problematika vysvětlena komplexně. Poslední kapitoly se věnují dani z nemovitostí a jejich postavení v ekonomikách postižených hospodářskou krizí.