Medzibankový platobný styk v ČR - Šlachtičová, Zuzana; Paholok, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Predmetom tejto bakalárskej práce je podstata fungovania medzibankového platobného styku v Českej republike v súčasnej dobe a jeho predpokladané zmeny po prijatí jednotnej meny eura. Snahou je priblížiť činnosť jediného platobného systému CERTIS, jeho princípy a základné vlastnosti. Zároveň se práca venuje aj informačnej sieti SWIFT, ktorá zaisťuje prenos dát týkajúcich sa mezibankových prevodov. Druhá časť práce je zameraná na európske platobné systémy TARGET, EURO1, STEP1, STEP2 a projekt SEPA, ktorého hlavným cieľom je integrácia hotovostného a bezhotovostného platobného styku. Posledná kapitola je vyjadrením predpokladaných zmien platobného styku medzi bankami po prijatí eura v ČR.
Vedoucí práce: Igor Paholok
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses