Vývoj bankovního sektoru v ČR - Chouňová, Renáta (2008)
Ve své bakalářské práci jsme se zaměřila na vývoj bankovního sektoru v České republice. První část je věnována historickému vývoji bankovnictví na našem území. Ve druhé části popisuji vývoj po roce 1989 - zaměřila jsem se na vznik dvoustupňového bankovního systému, na otevření bankovního trhu, vydávání velkého množství licencí na počátku 90. let a následné úvěrové problémy některých bank. V práci dále popisuji regulaci ze strany ČNB a její opatření, která vedla ke stabilizaci celého bankovního sektoru.