Vývoj bankovního sektoru v ČR - Chouňová, Renáta; Mikulec, Tomáš; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Ve své bakalářské práci jsme se zaměřila na vývoj bankovního sektoru v České republice. První část je věnována historickému vývoji bankovnictví na našem území. Ve druhé části popisuji vývoj po roce 1989 - zaměřila jsem se na vznik dvoustupňového bankovního systému, na otevření bankovního trhu, vydávání velkého množství licencí na počátku 90. let a následné úvěrové problémy některých bank. V práci dále popisuji regulaci ze strany ČNB a její opatření, která vedla ke stabilizaci celého bankovního sektoru.
Vedoucí práce: Tomáš Mikulec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bankovnictví; bakalářské práce; banking; bachelor's theses