Úloha ČNB v měnovém otřesu roku 1997 - Otřísal, Gabriel; Skopeček, Jan, 1980-; Svoboda, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato práce je věnována první měnové krizi v ČR od počátku české transformace, která proběhla v roce 1997. Analyzuje období krizi předcházející, její průběh a důsledky. Cílem práce je identifikovat příčiny krize a zjistit jejich vzájemné souvislosti. Na tomto základě pak staví hypotézu, že při odlišném nastavení měnové a fiskální politiky, při neprovádění devizových intervencí nebo při změně kurzového režimu jsme mohli být svědky odlišného průběhu krize. Doplněna je dále o aplikaci binárního modelu předvídání krize a rozhovor s přímým účastníkem tehdejších událostí.
Vedoucí práce: Jan Skopeček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses