Vliv bodového systému na chování řidičů v ČR - Ungr, Ondřej (2010)
Tato bakalářská práce zkoumá změny chování řidičů způsobené zavedením bodového systému v ČR. Teoretická část vysvětluje vzájemnou reakci řidičů a policistů v důsledku zpřísnění pravidel. V analýze je zkoumán vliv bodového systému a váhy jednotlivých vysvětlujících proměnných na úmrtnost na základě několika statistických dat. Analýza neprokázala pozitivní vliv zavedení bodového systému na úmrtnost ani na počet páchaných dopravních přestupků.