Vliv bodového systému na chování řidičů v ČR - Ungr, Ondřej; Bolcha, Peter; Mirvald, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce zkoumá změny chování řidičů způsobené zavedením bodového systému v ČR. Teoretická část vysvětluje vzájemnou reakci řidičů a policistů v důsledku zpřísnění pravidel. V analýze je zkoumán vliv bodového systému a váhy jednotlivých vysvětlujících proměnných na úmrtnost na základě několika statistických dat. Analýza neprokázala pozitivní vliv zavedení bodového systému na úmrtnost ani na počet páchaných dopravních přestupků.
Vedoucí práce: Peter Bolcha
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses