Jsou ekonomové pro legalizaci trhu s lidskými orgány? - Adámková, Veronika; Šťastný, Dan, 1974-; Bartoň, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem této práce je zmapovat názory ekonomů v oblasti trhu s lidskými orgány a zjistit, zda je možné tvrdit, že ekonomové jsou zastánci uvolnění regulace na tomto trhu. V první části práce vymezuji způsob hodnocení názorů ekonomů a snažím se vypořádat s rozmanitostí názorů ekonomů a s problémy spojenými s interpretací jejich názorů. Druhá část obsahuje názory ekonomů podporující legalizaci trhu s lidskými orgány. Ve třetí části jsou názory proti legalizaci tohoto trhu. V závěrečné části práce vyvozuji ze dvou předchozích kapitol odpověď na otázku, zda jsou ekonomové pro legalizaci trhu s lidskými orgány.
Vedoucí práce: Daniel Šťastný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses