Bezriziková výnosová míra ve výnosovém oceňování podniků - Plánička, Pavel; Mařík, Miloš, 1947-; Jurečka, Jan, 1935-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá teoretickými východisky a praktickými postupy stanovení bezrizikové výnosové míry. Cílem práce je vytvořit doporučení, kterými by se měl oceňovatel řídit při stanovení bezrizikové výnosové míry v podmínkách České republiky. První část práce je zaměřena na teoretické základy bezrizikové výnosové míry a tržní úrokové míry. Dále jsou v této kapitole definována kritéria bezrizikové investice. Druhá a třetí část je zaměřena na stanovení bezrizikové výnosové míry s využitím výnosu do splatnosti státního dluhopisu a výnosové křivky odvozené pomocí modelu Nelson-Siegel. Přílohou práce je tabulka dat forwardových sazeb na konci každého měsíce od ledna 1999 do dubna 2010.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses