Úvahy k otázce náhrady škody. Řada prvá - Hodáč, František Xaver, 1883-1943 (V Brně : A. Píša, 1912)
Analýza části rakouského Občanského zákoníku, která se věnuje problematice škody na majetku. Autor vymezuje obecné pojmy této problematiky – škodu, zavinění, věnuje se i působení náhody nebo problému způsobení škody z nedbalosti. Každý okruh témat je vysvětlen ilustrativními příklady a doplněn paragrafovým označením příslušné normy
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: občanské právo; vlastnické právo; náhrada škody; právní předpisy; Rakousko (1867-1918); studie; civil law; right of property; reparations; legal regulations; Austria (1867-1918); studies