Zaměstnavatel a zaměstnanec - Verunáč, Václav, 1893-1960 (Občanská knihovna (Ministerstvo školství a národní osvěty), 1925)
Autor objasňuje pojmy pracovní smlouva (její vývoj, zásady, kde existují, význam), pracovní řád, stávky, výluky. Vyjmenovává organizace zaměstnavatelské a odborové organizace dělnické v Československu