Zaměstnavatel a zaměstnanec - Verunáč, Václav, 1893-1960; Československo. Ministerstvo školství a národní osvěty (Praha : Státní nakladatelství, 1925)
Autor objasňuje pojmy pracovní smlouva (její vývoj, zásady, kde existují, význam), pracovní řád, stávky, výluky. Vyjmenovává organizace zaměstnavatelské a odborové organizace dělnické v Československu
Obsahuje bibliografické odkazy
Vydáno péčí Ministerstva školství a národní osvěty
Keywords: zaměstnanci; pracovněprávní vztahy; odbory; organizace zaměstnavatelů; stávky; sociální politika podniku; brožury; employees; labor-law relations; labor unions; employers' associations; strikes and lockouts; corporate social policy; brochures