Nové hospodářství : studie o hospodářské revoluci : XX. století - Munk, František, 1901-1999 (Politická knihovna (Orbis)., 1929)
Kniha popisuje změny světa a hospodářství, probíhající po 1. světové válce. Projevují se zejména vzrůstem jeho dynamičnosti, zaváděním poznatků vědy do hospodářství a s tím souvisejícím rozvojem hromadné výroby i obchodu