Nové hospodářství : studie o hospodářské revoluci : XX. století - Munk, František, 1901-1999; Verunáč, Václav, 1893-1960 (V Praze : Orbis, 1929)
Kniha popisuje změny světa a hospodářství, probíhající po 1. světové válce. Projevují se zejména vzrůstem jeho dynamičnosti, zaváděním poznatků vědy do hospodářství a s tím souvisejícím rozvojem hromadné výroby i obchodu
Keywords: 20. století; světová ekonomika; hospodářská odvětví; organizace podniku; koncentrace podniků; liberalismus; hospodářský vývoj; volný trh; studie; 20th century; world economics; economic sectors; industrial organization; industrial concentration; liberalism; free enterprise; studies