Samospráva práce - Modráček, František, 1871-1960 (V Praze : Ústřední dělnické knihkupectví a nakladatelství (A. Svěcený), 1918)
Námezdní práce a družstevní socialismus. Myšlenky samosprávy práce v 19. století. Výrobní dělnická družstva a jejich tržby, jiné formy družstevnictví. Autor kritizuje vzrůstající vykořisťování dělníků a navrhuje reformu stávajících pracovních poměrů
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: práce; hospodářské systémy; výrobní družstva; družstevnictví; vlastnické vztahy; sociální poměry; podíl na zisku; studie; labor; economic systems; production cooperatives; cooperative movement; property relations; social conditions; studies