Banky, jejich vývoj, funkce a politika - Růžička, Otakar, 1877-1929 (Praha : Sdružení peněžního úřednictva, 1923)
Původ a historický vývoj bankovnictví. Funkce bank v hospodářském životě. Vnitřní organizace bank, likvidita, jistota bank (jak lze jistotu zvýšit a minimalizovat tím riziko, které by otřáslo celým hospodářstvím), slučování bank ve větší celky. Druhy úvěrů a jejich funkce
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: bankovnictví; banky; úvěry; úroky; fúze podniků; dějiny bankovnictví; učebnice; banking; banks; credit; interest; merger of corporations; history of banking; textbooks