O poznávání a hodnocení : rozprava se Zd. Neubauerem - Engliš, Karel, 1880-1961 (Bratislava : Právnická fakulta Slovenskej univerzity, 1947)
Polemika s profesorem správního práva Z. Neubauerem. Autor reaguje na studii „Hodnoty a hodnocení“ prof. Dr. Zdeňka Neubauera uveřejněnou v roce 1942 v populárně-vědecké knihovně „Svazky“ a na článek „Řád příčinný a řád logický“, který publikoval Z. Neubauer v roce 1944. Konstatuje, že Neubeuerova studie obsahuje mnoho nesprávností a logických chyb, tvrdí, že na základě monistického způsobu logického problému nelze rozdělit hodnoty a hodnocení
Keywords: hodnoty; řád; teorie poznání; vědecké myšlení; evaluace; studie; values; order; theory of knowledge; scientific thought; evaluation; studies