Hospodářská funkce akciové společnosti : rozšířený obsah přednášek proslovených v České národohospodářské společnosti v Praze ve dnech 18. listopadu 1929 a 20. ledna 1930 - Hejda, Jiří, 1895-1985 (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1930)
Vztah podnikání a trhu, formy hospodaření. Změny funkce akciových společností, koncentrace hospodářských odvětví