Hospodářská funkce akciové společnosti : rozšířený obsah přednášek proslovených v České národohospodářské společnosti v Praze ve dnech 18. listopadu 1929 a 20. ledna 1930 - Hejda, Jiří, 1895-1985 (V Praze : Česká národohospodářská společnost, 1930)
Vztah podnikání a trhu, formy hospodaření. Změny funkce akciových společností, koncentrace hospodářských odvětví
Obsahuje bibliografii a rejstřík
Keywords: akciové společnosti; národní hospodářství; podnikání; hospodářské systémy; koncerny; řízení a správa společností; studie; joint-stock companies; national economy; business; economic systems; combines (industrial organization); corporate governance; studies