Role v Data Governance - Reken, Jaroslav; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Táto práca je venovaná oblasti Data Governance (DG) s hlavným zameraním na role v DG. Prvá časť prace sa venuje oblasti DG z obecného pohľadu. Predstavujú sa tu základné princípy DG a je určená k lepšiemu pochopeniu nasledujúcich častí. Druhá časť obsahuje rôzne prístupy k DG a organizačným štruktúram a roliam v DG. Sú to prístupy od spoločností IBM, Teradata, KIK Consulting a The Data Governance Institute. Sú to spoločnosti s poprednými prístupmi v DG, a venujú sa tejto téme už dlhú dobu. Záver druhej kapitoly obsahuje porovnanie jednotlivých prístupov k organizačným roliam v DG. Tretia kapitola obsahuje môj vlastný prístup k roliam v DG. Nachádza sa v nej rozdelenie jednotlivých rolí podľa rôznych kritérií, popis týchto rolí a praktické príklady výskytu týchto rolí. V celku to dáva jedinečný prehľad o roliach v DG, čo napomôže pre získanie prehľadu a zároveň môže poslúžiť ako podklad pre určovanie rolí počas implementácie DG programu.
Vedoucí práce: David Slánský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses