Leader organizace v informační / znalostní společnosti - Dobrovolný, Tomáš; Mildeová, Stanislava, 1959-; Dalihod, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem práce je rozbor role a práce lídra v organizaci za pomoci systémových přístupů a systémového myšlení. Vyzdvihnout přicházející změny s přechodem na informační/znalostní společnost a nahrazením manuálních pracovníků pracovníky znalostními. Zdůraznit důleţitost změny nejen nástrojů, ale především paradigmatu. Pojmout lídra jako komplexní osobu, nejen jako nástroj moci, a hledat cestu k rovnováze při cestě za svým cílem v tak turbulentní době. Podívat se na organizaci jako na systém a díky systémové teorii najít pravidla pro správné nastavení jeho funkčnosti. Počínaje tvorbou řádu systému, přes problematiku dosazení správných prvků, aţ po zajištění ţádaných interakcí mezi nimi.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses