Využití TOC a RPZ při zdokonalování řízení malé společnosti - Hora, Jan; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Chlapek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce je zaměřena na vytvoření a praktické vyzkoušení použitelné metodiky pro řízení firmy s multiprojektovým prostředím, založené na teorii omezení a potenciálu zlepšení. Malé firmy mají svá specifika, proto slepá aplikace jakékoliv metodiky není vhodná -- je třeba vybranou metodiku patřičně upravit. Pro malou firmu je ideální převést do praxe teorii zvyšování výkonnosti firmy na bázi potenciálu zlepšení, která vychází z teorie omezení (TOC) a doplnit ji využitím teorie omezení jako takové. Nejprve je třeba analyzovat cílovou firmu (pro potřeby této práce se jedná o konkrétní firmu, která nese typické znaky), poté aplikovat metodiku pro takovou firmu (na základě zjištění, co jsou pro cílové firmy společné charakteristiky) a ověřit výsledek. Tato práce popisuje vhodný postup, který využívá jak metodiky potenciálu zlepšení (se zaměřením na reálný potenciál zlepšení), tak obecných zásad teorie omezení. Postup (resp. metodika) je odzkoušen v praxi a je prokázána jeho účinnost na fungování malé firmy. Práce se zaměřuje i na určení kritérií hodnocení úspěšnosti aplikace metodiky a na vyhodnocení výsledků aplikace této metodiky v typické firmě (užitím zmíněných kritérií hodnocení).
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; projektový management; diplomové práce; project management; master's theses