Monitorování bezpečnosti firemní počítačové sítě - Kališ, Martin; Pavlíček, Luboš; Matuška, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce se zabývá monitorováním bezpečnosti počítačové sítě. Na základě vyjasnění obecných pojmů v první části nabízí různé přístupy k začlenění monitorování do zajištění bezpečnosti organizace. Dále jasně definuje funkce, které by měl monitorovací systém splňovat a poskytuje návod pro jeho nasazení. V praktické části jsou definována kritéria, na základě kterých by měl být takový systém vybírán a zároveň je v ní porovnáno několik řešení dostupných na trhu. Další částí práce je autorův názor na trendy a budoucí vývoj v oblasti monitorování bezpečnosti, založený na informacích popsaných v předchozích částech. Práce poskytuje ucelený pohled na problematiku monitorování bezpečnosti v organizaci a vyjasňuje všechny klíčové pojmy a kompetence sledovacích systémů.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; informační bezpečnost; diplomové práce; information security; master's theses