Vysokorychlostní připojení k internetu v ČR a ve vybrané zemi EU - Hejcman, Marek (2009)
Tato práce se zaměřuje na fenomén dnešní společnosti jménem Internet a jeho technologické pozadí. Především pak směrem ke konečným uživatelům. V úvodu je popsána stručná historie Internetu. Od prvních malých sítí, až po jeho rozšíření po celém světě. Druhá část je věnována jednotlivým technologiím, pomocí kterých se mohou uživatelé k Internetu připojit. Stěžejní část práce pak analyzuje stav na trhu v České a Slovenské republice a zdůrazňuje význam důkladného výběru internetového připojení. Závěr následně sumarizuje a hodnotí předešlé kapitoly a snaží se nastínit budoucnost trhu s vysokorychlostním Internetem.